Αναζήτηση Χάρτης ΙστοσελίδαςΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Η εταιρεία EUROCO Α.Ε. ιδρύθηκε το 1989. Σκοπός της είναι η παραγωγή και εμπορία ΞΥΛΙΝΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ και γενικά η προώθηση των ξύλινων κατασκευών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ειδικότερα παράγει τα παρακάτω προϊόντα:
 • ΞΥΛΙΝΑ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΔΙΚΤΥΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΩΝ

  Η προκατασκευή των ξύλινων δικτυωμάτων (ζευκτά) βασίζεται στην σύνδεση των κόμβων με τη διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνολογία των καρφοελασμάτων. Η μέθοδος υποστηρίζεται από την MITEK INDUSTRIES, την μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής καρφοελασμάτων στον κόσμο. Με την μέθοδο αυτή κατασκευάζονται ζευκτά με άνοιγμα έως 30,00μ.

 • ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΞΥΛΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΦΡΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ (LIGHT FRAME CONSTRUCTION)

  Πρόκειται για οικήματα με φέροντα οργανισμό από δομική ξυλεία που κατασκευάζονται σύμφωνα με τον τρόπο δομήσεως στις Η.Π.Α., στον Καναδά και σε πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες όπως Αγγλία, Δανία, Σουηδία κ.λ.π.

 • ΣΥΝΘΕΤΗ – ΕΠΙΚΟΛΛΗΤΗ ΞΥΛΕΙΑ

  Η σύνθετη επικολλητή ξυλεία έχει το πλεονέκτημα κατασκευής πολύ μεγάλων διατομών ξυλείας με ιδιαίτερα υψηλές αντοχές. Η εταιρεία παράγει σήμερα επικολλητή ξυλεία σε μήκη έως 28,00μ σε ευθύγραμμους ή καμπυλωτούς φορείς.

 • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ, ΤΡΟΠΙΚΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ

  Σήμερα η EUROCO AE πρωταγωνιστεί στον χώρο των ξύλινων κατασκευών σε πανελλαδικό επίπεδο.
Η κατασκευαστική εμπειρία της εταιρίας μετριέται με πάνω από 2.000.000μ2 τοποθετημένων κεραμοσκεπών, με την μέθοδο των προκατασκευασμένων ζευκτών και περισσότερα από 100.000μ2 τοποθετημένων παραδοσιακών στεγών και περγκολών με την μέθοδο των εντορμιών.

Επίσης πολλές ειδικές ξύλινες κατασκευές έχουν την υπογραφή της EUROCO AE, όπως ξύλινες γέφυρες, τοξοτές στέγες σε αθλητικούς χώρους, ξύλινες επενδύσεις εξ. όψεων κτιρίων, ξύλινα δάπεδα.

Η εταιρεία συμμετείχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε πολύ μεγάλα κατασκευαστικά έργα της Ολυμπιακής προετοιμασίας της Αθήνας 2004, σε ότι αφορά τις ξύλινες κατασκευές όπως: Ολυμπιακό Χωριό, Δημοσιογραφικό Χωριό, ανάπλαση των σταθμών του ΗΣΑΠ, κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά, Ολυμπιακό κέντρο σλάλομ-κανόε-καγιάκ στο Ελληνικό, ΟΑΚΑ Αθήνας – Ποδηλατοδρόμιο κ.α.

Στο παρελθόν συμμετείχε στις κατασκευές για την διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας - Θεσσαλονίκη 1997, και συμμετέχει κατασκευαστικά σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις της χώρας μας με κατασκευές σε ξενοδοχειακές μονάδες, αθλητικές μονάδες κ.α.

Η αυστηρή επιλογή της χρησιμοποιούμενης ξυλείας σε συνδιασμό με την επεξεργασία της, καθώς και η μεγάλη εμπειρία των στελεχών και των συνεργείων στον κατασκευαστικό τομέα και στον τομέα των τοποθετήσεων έχουν σαν αποτέλεσμα την υψηλή και σταθερή ποιότητα των τελικών προϊόντων της.

Σήμερα οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις της εταιρίας βρίσκονται στην Βιομηχανική περιοχή της Σίνδου όπου εκεί βρίσκονται όλα τα τμήματα της δραστηριότητάς της.